Image: Avery Dennison Performance Tapes

Stansen is het proces waarbij gespecialiseerde machines worden gebruikt om materiaal door snijden, vormen en knippen om te zetten in aangepaste vormen en ontwerpen. Dit proces is geschikt voor een breed scala van materialen zoals rubber, vezels, doek, papier, kunststoffen en plaatstaal. In massa geproduceerde producten gebruikt in vele sectorenDit procédé wordt gebruikt om verschillende vormen en afmetingen te creëren voor diverse toepassingen, zoals neopreenkussens, spaanplaten, drukgevoelige kleefbanden, enz.

Tacon is een toonaangevende leverancier van zelfklevende oplossingen op maat over de hele wereld. Wij bieden services zoals het converteren van jumborollen, boomstammen en vellen kleefband, films, schuim, folie, stof en andere flexibele materialen in elke maat, vorm of configuratie. Wij gebruiken ook converting technieken zoals stansen, lamineren, bedrukken, vellen, opwikkelen, spoelen, enz. Met meer dan 25 jaar ervaring in de industrie zal ons team van deskundige productingenieurs u een oplossing op maat bieden om aan uw productie- en bedrijfsdoelstellingen te voldoen.

Het roterende matrijzenknipsel is één van de populairste die snijtechnieken vandaag door fabrikanten worden gebruikt. Dit proces maakt gebruik van op maat ontworpen cilindrische matrijzen die aan een roterende pers zijn bevestigd om materialen te snijden en om te zetten. Het roterende matrijzenknipsel is hoogst nauwkeurig en zeer rendabel, vooral op hoog-volumeorden. Om meer over roterend matrijzensnijden te leren, hoe het werkt, voor welke materialen het kan worden gebruikt, de voordelen die het brengt, en zijn toepassingen, lees verder.

Hoe het werkt 

De onderdelen in een roterende dobbelsteensnijmachine omvatten een cilindermatrijs voor het snijden en een geharde cilinder ertegenover die dient als aambeeldpers en een motor. Een Web van flexibele materialen, gewoonlijk in broodje of bladvorm, wordt eerst gevoed in de matrijzen scherpe machine waar het tussen de scherpe matrijs en de vlotte geharde cilinder zal lopen. De randen van de snijmatrijs, die gewoonlijk op maat worden ontworpen, drukken het web tegen de geharde cilinder. De scherpe randen van de snijmatrijs doorboren het materiaal en produceren de gewenste snede, snede of perforatie.

Illustration of a Rotary Die Cutter

Het aangepaste ontwerp in de snijcilinder maakt het rotatiestansproces aantrekkelijk en veelzijdig voor producenten en consumenten. Fabrikanten die er zeker van willen zijn dat hun producten aan de hoogste normen voldoen, doen er goed aan aanbieders te zoeken van quality custom designs.

 

Voor welke materialen kan rotatiestansen worden gebruikt?

Roterend matrijzensnijden kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van materialen met inbegrip van stof, dun metaal, papier, schuim, plastieken, en laminaten. De eigenschappen van de baan die in de roterende stansmachine wordt ingevoerd, beïnvloeden grotendeels de configuratie van de stanspers, evenals het ontwerp van de snijcilinder.

Material thickness plays a role in the output of the rotary die cutting process. If the web is too thin, higher cutting pressure may be applied, resulting in deep cuts and stress for the machine components. If the material is too thick, however, some machines may not have enough power to apply the necessary pressure to cut through.

Ook de taaiheid van het materiaal moet in aanmerking worden genomen. Voor taaie materialen zijn dikkere en steilere snijkanten nodig, terwijl voor dunnere, breekbare materialen dunnere en ondiepere snijkanten nodig zijn.

Voordelen van het gebruik van roterend stansmes

In vergelijking met andere vormen van stansen, biedt het rotatie stansen verschillende voordelen:

  • High Volume Production - Roterende stansmachines kunnen honderden meters materiaal per minuut verwerken en bieden zo een grotere efficiëntie voor industriële productie.
  • Precise Cuts and Reduced Waste - Aangezien het ontwerp al op de snijcilinder is gegraveerd, kunnen materialen gemakkelijk en herhaaldelijk worden omgezet, vooral op persen van hoge kwaliteit. De precisie van deze sneden levert ook minder afval op; dit bespaart fabrikanten geld.
  • Durable and Easy to Use - Onderdelen van een rotatiestansmachine kunnen gemakkelijk worden vervangen, wat snellere operaties en minder uitvaltijd mogelijk maakt. Duurzaamheid betekent dat er minder tijd wordt uitgetrokken voor reparaties.

Toepassing voor verschillende industrieën

Vele industrieën maken gebruik van het roterende die snijden toe te schrijven aan zijn veelzijdigheid en capaciteit om custom ontwerpen voor het tot stand brengen aan een verrscheidenheid van producten Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Bouw - Kleefstoffen zoals duct tape, elektrische tape en afplaktape worden veel gebruikt in de bouw en vereisen vaak verschillende maten en vormen. Het roterende stansen wordt gebruikt om deze vormen te creëren.
  • Medisch - Artikelen zoals pleisters, medische tape en wondverzorgingsproducten worden allemaal geproduceerd met rotatiestansen.
  • Verpakkingen - Rotatiestansen worden gebruikt voor de vervaardiging van kartonnen dozen, stickers, enveloppen en etiketten.
  • Vervoer - Oppervlaktebekledingen voor voertuigen, zoals hitteschilden en beschermingsfolies, worden ook geproduceerd door middel van rotatiestansprocédés.
Flexible Die (Image: Spilker.com)
Rotary Cutter (Image: Spilker.com)

Die cutters hebben een belangrijke rol gespeeld bij de vooruitgang van industrieën over de gehele wereld. De veelzijdigheid van hun toepassingen en de voordelen die zij bieden aan productieprocessen kunnen niet worden overschat. Essentiële dagelijkse producten zoals plakband danken hun betrouwbaarheid aan de efficiëntie en het nut van het roterend stansproces.

Ervoor zorgen dat u de juiste fabrikant hebt om u te voorzien van het juiste stansen en aangepaste kleefoplossingen gaat een lange weg in het bereiken van uw zakelijke doelstellingen. Bezoek onze website om onze producten, diensten en aangepaste oplossingen te bekijken. Voor verdere vragen of het omzetten van ideeën aarzel niet om ons te contacteren via onderstaand formulier.